Društvene igre mogu biti izvor zabave za celu porodicu

posted in: Blog | 0

Jedan od najboljih načina da se porodica okupi i zajedno provodi slobodno vreme, jeste igranje društvenih igara. Na taj način obezbediće se zdrava zabava za decu, a zajednička aktivnost doprineće zbližavanju. Društvena igra sjajan način da provedete zabavno veče ili da deca razvijaju koncentraciju i pamćenje.

Društvene igre mogu da u deci probude osećaj za timski rad, kao i sportski duh, a pored toga mogu i naučiti nove veštine i steći različite sposobnosti. U svakom slučaju, društvene igre su korisne i zabavne, ali je potrebno napraviti dobar izbor, prilagođen i godinama i interesovanjima dece.
Kako bi napravili najbolji izbor, bitno je rukovoditi se ključnim smernica, kao što su godine, potrebne veštine i interesovanje dece za određenu oblast.

U zavistnosti od uzrasta dece, njima će neke društvene igre biti zanimljive, a neke neće. Za mlađu decu zanimljive su igre kao što je “Čoveče ne ljuti se” ili “Memorije”, jer su to igre u kojima učestvuje više igrača, a pritom potrebno je i da se svako potrudi da napravi “dobru strategiju” ili dodatno uključi “vijuge” kako bi što bolje pamtio i na taj način pobedio saigrače.
Mlađoj deci su takve igre interesantne jer u njima mogu ravnopravno učestvovati, kao i stariji (roditelji ili starija braća ili sestre), a isto tako od njih se očekuje i određen nivo zalaganja kako bi uspešno odigrao kada na njega dođe red.

Starija deca takođe mogu uživati u ovim igricama, ali samo ako postoji i neko mlađi, ali ako želite da zabavite stariju decu onda je za njih neka vrsta kviza (istina ili zabluda) u kojem mora pokazati određeno znanje kako bi bio dobra konkurencija ostalim takmičarima. Malo starija deca (iznad osam godina) imaju potrebu da pokazuju svoje znanje koje stiču u školi, pa su njima kvizovi posebno interesantni, dok mlađa deca ne mogu da učestvuju u takvim zajedničkim aktivnostima.

 

Starijoj deci su interesantne i igre kao što su “Monopol”, “Riziko” ili “Domine”, jer u tom periodu oni su spremni da razvijaju veštine kao što su planiranje strategije, razmišljanje korak u napred, a počinju da razvijaju i strpljenje koje je u ovim igrama potrebno.

 

U svakom slučaju, poenta igranja društvenih igara sa porodicom jeste da svima bude interesantno i da svi mogu da se zabave i uživaju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.