Pametna kupovina po uzrastu deteta Preporučujemo igračke za decu po uzrastima

posted in: Blog | 0

Pametna kupovina po uzrastu deteta
Preporučujemo igračke za decu po uzrastima

Kada birate poklon za vaše mezimce, nemojte gledati samo estetski izgled već obratite pažnju i o potrebama vašeg deteta.
Da bi neka igračka bila dobra za vaše dete, ona treba da zadovoljava nekoliko kriterijuma.

Deca se raduju igračkama, odeći i slatkišima podjednako. Ali su igračke uvek u prvom planu. Naša je preporuka da dobro razmislite za koji uzrast dece šta kupujete.
Bebama preporučujemo vrteske za krevetac, zvečke, plišane igracke, podne mekane puzzle, podloge za igru i puzanje Gimnastiku za bebeumetaljku
Dobre igračke podstiču razvoj deteta u svakom smislu.
Malo veći klinci mogu sa već mnogo više igračaka da se zabavljaju. Široka je lepeza proizvoda za njih. Javljaju se i složenije igre, jer je dete ovladalo funkcijom uspravljanja i uspravnog hodanja, uz sve to motorika šake je razvijenija.

Sa tri godine deca ovog uzrasta su puna energije pa treba birati igračke koje će je kanalisati. Tražite i edukativne igračke koje predstavljaju izazov za njihov um. Igračke sa točkićima, koje dete može samo da gura, kao što su trotinet, radionica ili kuhinja su im omiljene. Nije loše da imaju i deo u koji dete može da odlaze igracke.

Muzika inspiriše dete da igra, pljeska, okreće se, poskakuje, pa neće škoditi ako mu nabavite muzičke igračke, tablete, telefone, bubnjeve ili mikrofon. Nabavite Usisivač i set za čišćenje kako bi i čišćenje bilo zabava.
Deca ovog uzrasta vole da se igraju igara u kojima zamišljaju kako kuvaju, imitiraju mamu i tatu i slično. Postoje kuhinjski setovi sa tanjirićima, šerpama, slanicima, teglicama, šoljicama za čaj i ostalim predmetima od plastike. Dete će uživati dok zamišlja kako kuva ili poslužuje svoje imaginarne goste.
Kako dete raste, tako se razvija i njegova mašta, vreme je da nabaviti šator ili kućicu za decu.  
Moramo napomenuti da je igra na svežem vazduhu veoma bitna zbog zdravlja deteta. Oni će manje biti bolesni ako više vremena provode u parku ili na igralištu. Na ovaj način će naći i društvo i drugare. Imajte na umu da je to veoma važno za svakog!

Napravite pametan izbor i nemojte zaboraviti na njihov uzrast i maštu.

 

Pročitajte još:
* Društvene igre mogu biti izvor zabave za celu porodicu
* Ne secite krila majci!
*Kako urediti dečiju sobu u potkrovlju
* 5 načina da pustite decu da vam pomognu u kuhinji, a da ne naprave haos
* Šta treba da ponesem kada krenem u porodilište?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.