Kako motivisati dete da zavoli sport

posted in: Blog | 0

 

Veoma je važno da roditelji imaju svest o tome da je najbolje za decu da se bave sportom od malih nogu. Istraživanja su pokazala da se ova, jednom stečena navika, održava i u odraslom dobu.

Potrebno je osmisliti sportske na pravi način kako bi deci sport predstavljao zadovoljstvo, a ne opterećenje i izvor nezadovoljstva.
Sazrevanje dece je individualno, tako da je nemoguće odrediti univerzalno vreme za početak bavljenja sportom. Istraživanja su pokazala da su deca već oko 6 godine života motorički i psihički spremna za bavljenje sportom. S toga, i stručnjaci u našoj sredini misle da je najbolje da deca oko 7 godine počnu da treniraju ekipne sportove. Upravo iz tog razloga što bavljenje sportom može pomoći deci da lakše prebrode velike promene koje donosi sam polazak u školu.
U današnje vreme deci se, pored škole, često nameću i druge obaveze poput raznih sekcija, plesa, učenja stranih jezika, muzičkih škola… Pre svega, potrebno je dobro proceniti koji talenat poseduje dete, zatim za šta dete pokazuje najviše interesovanja, kao i objektivne mogućnosti deteta. Roditeljska uloga je presudna u toj proceni, kao i u usmeravanju deteta na pravi način. U svemu tome potrebno je naći balans i ne opterećivati decu, već ih pustiti da uživaju u detinjstvu.
Za mladje mališane tu su sportske igračke.

Deca danas svoje vreme rado provode kod kuće za računarima, ako želite da zabavite svoje dete na drugi način probudite im interesovanje za fudbal ili košarku.
Dečaci hajde da igramo fudbal i kod kuće, ili znate da se govori da je Srbija zemlja košarke.

 

Pročitajte još:
Pametna kupovina po uzrastu deteta Preporučujemo igračke za decu po uzrastima
* Društvene igre mogu biti izvor zabave za celu porodicu
* Ne secite krila majci!
*Kako urediti dečiju sobu u potkrovlju
* 5 načina da pustite decu da vam pomognu u kuhinji, a da ne naprave haos
* Šta treba da ponesem kada krenem u porodilište?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.